Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

27 Haziran 2023

Lütfi özgünaydın

 


Lütfi Abi ile ilk tanışmamız 2013 yılında Anadolu Fotoğraf derneği olarak düzenlediğimiz Van-Hakkari fotomaratorunda oldu. Birbirimize ısındık. Van Gölü kıyısında, Bahçesaray’da, Hakkari’nin yaylalarında muhabbetler ettik. Sonra yanılmıyorsam Sabit Kalfagil’i onur konuğu olarak davet ettiğimiz İstanbul karma sergisinde karşılaşmıştık.

Feybuk kullandığım dönemde yazışmalarımız oldu. Memleketi Kemaliye hakkında yazılar yazıyordu. Ben kullandığı temiz Türkçeyi görünce yazmaya muhakka devam etmesini söylüyordum. O da bu teşviklerden hayli memnun olduğunu dile getiriyordu. Romanlar, hikayeler ve denemeler yazmaya fotoğraf çekmeye devam ediyor.

Birkaç hafta evvelinden 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü Konya’da olacağını ve mutlaka görüşmek istediğini söyledi. Meram’da bir kafede bir araya geldik. Lütfi Abi eşi Songül hanım olmadan bir yere gitmez. O da vardı. Kitaplarından bazılarını da getirmişti yanında. Hem imza günü hem sohbet yapacaktı. Ben ona bir kitabımı imzalayıp hediye ettim, o da bir fotoğraf-deneme olan Çukurova, Yaşar Kemal kitabını imzaladı.

Görüşmediğimiz seneleri dolu dolu anlattı. Enerjisinden, yaşama sevincinden hiç bir şey eksilmemiş gördüm onu. Söyleşide gençlere çok okumalarını, kabiliyetleri varsa yazmalarını salık verdi. 

Kitaplarına şuradan ulaşılabilir: https://www.bkmkitap.com/cukurova-yasar-kemal?gclid=CjwKCAjwkeqkBhAnEiwA5U-uMz9uf-guqHF8kyHMOQr3dcvtvl9bdNLZt_FnAik1BEznjmbsD4jnUhoCw0oQAvD_BwE

 Fotoğraf cep çekimidir :(