Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

21 Kasım 2010

Gezdiğim Yerlerden Tavsiye Lokantalar

Vakit oldukça bu bölümde güncellemeler de yaparak beğendiğim, nereye gidelim, nerede gezelim, ne yiyelim gibi sorularınıza cevap olacak tavsiyeler sayfası burası. Beğenmek elbette göreceli bir kavram...

1) Diyarbakır, Mustafa'nın Kahvaltı Dünyası: 
Diyarbakır Hasanpaşa Hanı içerisinde, 2. katta. Telefonu: 0 412 228 93 45.
Mekanı fevkalade güzel bulacağınızdan eminim. Ben çok sevdim. Bir hafta sonu erkenden rezervasyonu da ihmal etmeden burada olun derim. Ve kitapseverler; sonra da hanın alt katındaki kitapçıya uğrayın muhakkak. Kahvaltı ve kitapla bir tam gün bile geçirebilirsiniz. 
İşletmenin web adresi şöyle: http://mustafaninkahvaltidunyasi.net/



2.Urfa, Çardaklı Köşk (Eski Urfa Evi): 
Balıklıgöl karşısında pek otantik bir restoran burası. Telefonu: 0 414 217 10 80.Sıra gecesi ve grup yemeklerine uygun. Damak tadına uygun leziz yemekler bulabilirsiniz. Yemek sonrası bir yudum mırrayı unutmayın. 
web adresi: www.cardaklikosk.com


3. Batman, Ğalo Heyran:
Batman'ın hatta Türkiye'nin en lezzetli ciğercisi. Engin ve Yalçın Usta bu işin piri olmuşlar. Ailenizi de alıp yemeğe gidebilirsiniz. Yeni Mahalle 1008. sokak no: 15. Telefonu: 0 542 631 33 25.


4. Urfa Aziz Usta'nın Yeri:
Balıklıgöl'e çok yakın. Ciğerci Ustanın işyeri sabahın 06:00'sından akşama kadar hizmet veriyor. Ocakbaşında sıcakkanlı ustalarla sohbetler eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Öyle restoran, lokanta tarzında düzenli bir yer değil. Önünüzde sepetler dolusu soğan, biber. Urfa'ya yolum düştükçe uğramayı düşünüyorum.
Telefonu: 0 414 216 68 86

5. Konya Bolu Lokantası:
Konya’da etliekmek sadece burada yenir. 30 yıllık müşterisiyim. İstanbul Caddesi’nden Aziziye Camii’ne giden caddenin solunda. 70′li yıllarda bu lokanta yolun sağ alt kısmında kalırdı. Ortasında bir havuz, botanik bahçesi gibi rengarenk saksılar ve kaytan bıyıklı bir şefi vardı. Öğleye doğru açılır, ikindi vakti kapanırdı o zamanlar. Şimdi akşamları da açık. Adının Bolu olduğuna bakmayın.  Uzun incecik ekmek üzerine muhteşem kıymalı iç ile
odun ateşinde pişirilir. Başka yerde bu kadar güzel yapana rastlayamazsınız.
Mönü; Etliekmek, Konya böreği, karışık pide ve ayran.
Telefonu: 0332 352 45 33
Edit: Eskisi gibi değil. Serenad varken buraya gidilmez. Notlarım aşağıda..
 

 6.Diyarbakır Onur Ocakbaşı
 1964 yılında Hacı Vahit GÜNAYDIN tarafından kurulan işletme, hizmet bayrağını oğlu Vedat GÜNAYDIN'a teslim etmiş. Diyarbakır kebap mutfağının otantik bütün lezzetlerini ocakbaşı tarzında ve üstün kaliteli hizmet standartlarında sunuyorlar. Lezzetleri denemek lazım.
Gazi Cad. S. Nazif Sok. Suriçi/DİYARBAKIR. Tel : (0412) 224 14 05


7.Kebapçı Rıdo
1920’lerin başında rahmetli Rıdvan Örük tarafından açılan Rıdo, bugün Rıdvan beyin ailesi tarafından devam ettiriliyor. Oğlu Mehmet Örük, yeğeni Şeyhmus Örük ve diğer aile fertleri işin başında. 1920’lerde ilk kurulan dükkanda işletme bugün de devam ediyor.
Hararetle tavsiye ederim. Mardin'e yolu düşenler mutlaka uğramalılar.
13 MART MAH. 2011. SOK. 47200  MERKEZ-MARDİN (0482) 212 98 15


 8.İstanbul BB. Haliç tesisleri
İstanbul’un en önemli sembollerinden biri olan Galata Kulesini, Haliç Tersanesini, Kasımpaşa İskelesini ve deniz üzerinde uçan martıların kanat çırpışlarını seyre dalmak mümkün.
Millet kuyrukta yemek sırası bekliyor. Ailelerin tercih ettiği mekanda her tür lezzet var. Temizliği takdire değer. Gerçi bütün BB tesisleri böyle. İlgililere takdirlerimi ilettiğim tesislerden..
İletişim: 444 10 34






9. Ciğerci Hacı Baba (Diyarbakır)
Ciğer konusunda ezberim bozuldu diyebilirim. Türkiye'de eşi yok. Diyarbakır'a gelince ciğer için adres aramayın derim.
Adresi şöyle: 5 Nisan Mah. Öğretmenler Cad. Baran 3 Apt. Altı Bağlar Diyarbakır


 10. Batman TPAO Kristal Park
Tüm zamanların en temiz ve lezzetlerle dolu restoranı. Haftada bir akşamları gittiğimiz yer. Doyurucu mönüleri fevlakade hesaplı. Çocuklar için oyun alanı vs vs her birşey  mevcut. Batman'a geldiğinizde yemek için uğrayacağınız ilk adres.


 11.Konya Çini Ali Köftecisi
Konya'nın tartışmasız en iyi köftcisi. Aziziye Cami yanınaki Tellal pazarına gidip afiyetle yiyebilirsiniz. İkindiden sonra köfte kalmayabilir.




12.Batman Kıvanç Izgara
Giderayak keşfim. Demokrasi Bulvarı, Eflatun sokakta salaş bir yer. Izgarasını beğendim.


13.Konya Serenade Etliekmek
Serenade adını nereden bulmuşlarsa! Etliekmekçinin adı serenad mı olur yahu? 30 yıldır müşterisi olduğum Bolu Lokantasının etliekmeğini yemiyorum artık. Kaliteyi düşürdüler. Havzan Etliekmek ve Cemo'ya da gitmiyorum. Etliekmek öyle metreyle olmaz. Boyu posu bellidir. Serenad yeni keşfim. Bana hayli uzak olsa da yolumu düşürüyorum arada bir. Bu fırın da salaş kategorisinde ama lezzeti mükemmel.
Kamyon Garajı karşısındaki fırının adresi şöyle:
Musalla Bağları Mahallesi, Elmalı Caddesi, No 254, Selçuklu, Konya