Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

13 Ocak 2008

TYB Konya Şubesi 7. Genel Kurulu’nun Ardından

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Yoğun ve süreklilik arz eden kültürel faaliyetleri sebebiyle sadece şehrimizin değil, ülkemizin siyaset, ilim, fikir ve sanat adamlarının takdirine mazhar olan TYB Konya Şubesi, bir şehrin olmazsa olmazını ifa ederek mühim çalışmalara imza atmaya attı, atmaya da devam edecek.

Modern zamanların türlü vasıtalarının ezici gücüyle körelen, unutulan yahut unutturulan kültür ve geleneğimizi, “bir bilen” kanalıyla ilgisi olanlara ulaştıran Konya TYB, geçtiğimiz dönem her kültür kuruluşunda görmeye alışık olmadığımız “takvimli çalışmalar”ını başarıyla sürdürdü. Bu gayretin, şube etrafında kümelenen memleket ve kültür sevdalısı insanlar tarafından meccanen yapılıyor olması, kadim şehrimize vefayı borç bilenlerin asil yüreklerinin tezahüründen başka ne olabilir? Toplumsal sorumluluk ile tarih ve medeniyete vefa borcunu ödeme azmiyle burada yönetici, üye ve konuşmacı olarak bir araya gelenleri, bilmediğini öğrenme iştiyakıyla programlara katılan herkesi takdir ve tebrik etmek lazım gelir.

Bir milyon nüfuslu şehirde, başkalarından daha fazla zaman sorunu ve belki her an seslendirilmeyi bekleyen bahanelere sahip olduğu halde, kültür yapımıza koyacak tuğlası bulunan şubemizin güzide topluluğu, 2006-2007 arasında 48 program icra etti. Bu sayıyı, büyük bütçelere sahip sivil toplum örgütlenmelerinin etkinlikleri ile mukayese ettiğimizde, ortaya konan çaba daha iyi anlaşılmış olacaktır.

Kapısını bütün Türkiye’ye açık tutan TYB Konya Şubesi, sadece sözü olanı değil, yerel yöneticileri de misafir ederek onların sosyal ve kültürel faaliyetlerinin tanıtımlarına katkıda bulundu. İdealleri aynı kavşakta birleşen insanları, eski Konya evinin bahçesinde büyük bir şevk içinde bilgi paylaşımında bulduk. Kimi zaman, yerel yönetimin kaldırım taşı döşemekten daha başka şeyler de ifade ettiğinin farkında olan “farklı” şehir yönetimlerinin misafiri olduk. Söz gelimi, İscehisar’ın mermerin kalbi olduğunu, Kulu-Düden Gölü’nün toy kuşlarıyla filamingolara ev sahipliği yaptığını öğrendik. Unutulmaz bir Suriye gezisine iştirak ederek Türkiye ile Suriye arasında boyutları küçük de olsa köprü olduk. İnsanlar arasına sınırlar koyan, birbirleriyle iletişimi koparan temel unsurun aslında bizden olmayan sebeplerin marifeti olduğunu gördük. Gördüklerimizi kayıtlayıp insanların istifadesine sunduk. Etkinliklere vesile olan yönetime bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Bizi biz yapan değerlerin paylaşıldıkça artacağını, kültür ve geleneğin gelecek kuşaklara intikalinin ancak bu yolla tevarüs edeceğinin idrakiyle planlı bir gayretin içinde bulunmak evvelen Konya için kıvanç vericidir. Kongrede kendileri de TYB Konya Şubesinin üyesi olan bazı vekiller, yaptıkları konuşmalarda bunu özellikle dile getirdiler. Ben şahsen milletin temsilcilerini bu tür kuruluşların müdavimi görmeyi her şeyden önce bütün memleketin hayrına sayıyorum. Zira özüne dönmeyi hedefleyen sosyal amacın, sivil örgütlenmeler kadar onların da işi olduğunu düşünüyorum.

7. Olağan Genel Kurul’un Konya’ya ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini niyaz eder, Sayın Ahmet Köseoğlu ile birlikte yeni yönetime başarılar dilerim.



(Y) TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ
1. Ahmet Köseoğlu
2. İbrahim Demirci
3. M. Ali Köseoğlu
4. Haşim Karpuz
5. Hayri Erten
6. Ümit Savaş Taşkesen
7. Bekir Biçer

8. Hakkı Biçer
9. Duran Çetin
10. Ali Işık
11. Saffet Yurtsever
12. Mustafa Durdu
13. Muammer Ulutürk
14. Ahmet Aksoy

Denetim Kurulu
1. Mustafa Demirci
2. Oktay Sarı
3. Abdullah Harmancı

4. Bekir Şahin
5. Zeki Oğuz
6. Ömer Özdemir