Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

Dr.M.ULUTÜRK

02 Kasım 2019

Teos Village Otel

15-20 Ağustos 2019 tarihleri arasında İzmir Seferihisar Sığacık'ta bulunan Teos Village Otel'de ailece tatil yaptık.

Muhafazakar konsepti adıyla sayıları hızla artan bu otellerin fiyatları hayli yüksek oluyor. Bazıları çok kazıklıyor. Bu tarz oteller gürültü patırtı ve içkili olmadığından tercih ediliyor.

Bu otelle ilgili izlenimlerimi yazayım istedim. Amacım çok sayıda yurt içi-dışı seyahatler yapan biri olarak objektif bir gözle değerlendirmek.

Öncelikle otel rezervasyonları yaparken çok sıkı teyit almanız. Aile odası ayırtmıştık aylar öncesinden. Üç yetişkin bir çocuk. Mart ayıydı. Fiyatı yüksekti ama başka otellere göre idare ederdi. :) 

Otele gittiğimizde iki odalı bir yer beklerken aile odası adında biri çift kişilik, diğeri iki ayrı yatak bulunan bir odaya çıkardılar. Ben derhal itiraz ederek rezervasyona uygun oda vermelerini istedim. Repersiyon çalışanları böyle zamanlarda surat asarlar. Öyle oldu. Surat asacak biri varsa o da müşteridir. İşletme müdürünü arayarak buluşturdular. Kayıtlara bakıldı ve ama siz bu odayı tutmuşsunuz dediler. Yahu dedim benim alnımda enayi mi yazıyor. Hatanızı telafi edin. 

İşletme müdürü sakin biri. İleri geri konuşsa ne yapacağımı biliyorum. Oturup bir kahve içsek mi dedi. Adam benden iyi puan aldı iletişimi iyiydi. Ben bunu önemserim. Ardından şu an istediğiniz tipte odalarımız dolu. Yarın sabahtan ayrılacak aile olursa yerinizi değiştirelim dedi. Yani düşünün şimdi o kadar yol gelmişsiniz. Kurumunuzdan izinlerinizi almışsınız. Yer yok deniyor. Öyle bir oda tatil sonuna kadar olmadı. Biz de idare ettik mecburen. Çekip gideyim mi? Bu durumda otel için sıfır puan vermem gerekiyor normalde.

Şimdi artı ve eksilerini yazayım:

Eksileri:
1-Bölgede karasinek çok fazla. Öyle böyle değil.

2-Deniz suyu buz gibi. Koy manzarası çok iyi ama yapacak birşey yok.

3-Otelin yerleşimi inişli çıkışlı olduğundan restorana ve plaja gidip gelmek yorucu oluyor ama sahile ve havuzlara içeride servis yapan araçlarla gidilebiliyor.

4-Animasyon hiç yok gibi. Animasyon ekibi üç dört çocuk oyunu öğrenmişler her gün onu tekrar ediyorlar. Buraya profesyonel bir ekip lazım. Ama ekip samimi, çocuklar terbiyeli.

5-Odada ara sıra sıcak su problemi yaşanıyor. Çağırdık hemen düzelttiler.

6-Denize yer yer yosunlar yayılmış bazı yerleri ise taş. Denizde yüzmekten keyif alanların işi zor.

7-Erkekler havuzunun yanından ağır lağım kokusu geliyor. Düzelteceklerini söylediler.

8-Fiyatı bu tip otellere göre ucuz değil. Böyle bir otel yok zaten. Erken rezervasyon fiyatı biraz makul kılabilir. Tekrar edeyim ki, muhafazakar konsept denilen şey içkisiz olmak ve ayrı havuzlar haricinde diğerlerinden farksız.


Artıları:
Rezervasyon problemi iyi özelliklerini görmeme engel oluyor. Dürüstlüğü elden bırakmamak lazım elbette. Şunlar iyi tarafları:

1-Odalar her gün temizleniyor. Temizlikte çalışanlar işlerini iyi yapıyor. Hemen koşup geliyorlar.

2-Havlular düzenli olarak temizleriyle değiştiriliyor.

3-Adım başı gün boyu yemek her yerde bulunabiliyor asla aç, susuz kalmazsınız. Yemekler gayet güzeldi. Ne ararsan var.

4-Havuzlar güzel (koku hariç). Hele bir kadınlar için havuz var dünyada eşi yok. Teras gibi bir yerde ve deniz manzarası müthiş. Buraya gün içinde erkeklerin girmesi yasak ancak gün batımı izlenmeli.

5-Otel her yönden korunaklı. Kimse ne plajları ne havuzları dışarıdan göremez.

6-Çalışanların hepsi istisnasız cana yakın, güler yüzlü. Rezervasyon kısmı eh.

7-Otel manzarası nefis. Kafa dinlemeye uygun. Çok da kalabalık.

8-Teos antik kenti çok yakın ve herkes görsün derim.

Cep telefonu çekimleri..











https://www.teosvillage.com.tr/